PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Troliga tankar om frihet från vilsen liberal?

Nu håller Liberalerna sitt Landsmöte. Med usla opinionssiffror letar man desperat efter nya idéer och teman att sälja in för att vända den nedåtgående trenden. Vår liberal lyssnar.
Man tänker att det måste vara något med ordet ”fri” för man tror att just det ordet är specifikt för deras parti !!??
Frihandel är ju redan använt och den ”nyliberala frihetstanken” i politiskt-ekonomiskt sammanhang är död och funkar inte längre. Här skruvar nog en och annan ledamot lite besvärat på sig, så också vår liberal. Friskola och fria entreprenörer inom vård och omsorg gav ingen frihet åt folket, de tömde mest statskassan på skattebetalarnas pengar. Frihet åt konsulter att agera- typ Nya Karolinska? Oh nej, vad pinsamt!! Och den ”fria” utförsäljningen av post, järnväg och el blev ju varken billigare eller bättre för oss väljare.

Nej, bäst att undvika farligt brännande ämnen och fokusera på ofarliga, opolitiska friheter, tänker vår liberal.
Hen  kanske kikar ut i provinsen? Var funkar nu den liberala frihetstanken? Kanske i nyliberala Landskrona? Fri Tesla åt stadsdirektören? Nja, kanske inte så lyckat? Eller landskronaliberalernas samarbete med SD med fri kurator vid alla utvecklingssamtal i skolan? Blir kanske lite väl ”frispråkigt” när elev, lärare och kurator diskuterar elevens psykiska mående i samma rum? Och dyrt! Var ska man också få alla kuratorer ifrån? Och vad tycker egentligen stadens store starke liberal i frågan? Det får landskronaborna inte reda på, liksom i de flesta andra frågor. Han tycker nog mest tvärtemot Socialdemokraterna, oavsett förslag? tänker vår liberal? Eller? Hur gick det egentligen för alla fria entreprenörer inom byggsektorn i stan?Ja, det vet inte vår liberal eller mången annan landskronabo. Hen vet i alla fall att Sandvången såldes ut. Friskolor och privat vård blev inte bättre där än på andra orter och de fria gymnasierna i stan ledde mest till att många tog sin skolpeng och studerade på annan ort.

Nej, bäst att vara lite neutral, tänker vår liberal.
Liberalerna på Landsmötet enas om fri aktiv dödshjälp som största och första fråga. Ett ämne flera partier kan och vill diskutera. Kanske inte så dumt? tänker vår liberal.  Bara man får fri aktiv livshjälp också? tänker nog många andra. Och undrar om detta verkligen är en politisk stridsfråga?

Kanske kan man få hjälp av ett annat parti, som jobbar med frihet, tänker mången vilsen liberal.?  Så också vår.
Ta Socialdemokraterna som i många decennier  jobbat med fri skola och utbildning och fri sjukvård åt alla., tänker vår liberal. Åt alla är viktigt, så att man inte följer de tre  högerkonservativas ideer ( Som MUF ) om privata försäkringar med bättre vård åt vissa och sämre åt de flesta. Tänker mången liberal- men inte alla. En del vill kanske ha mer  frihet åt vissa. Nej, nu blev det krångligt för vår liberal.
Bäst att satsa på att utreda dödshjälpen som största fråga, tänker hen. För viktig är den ju.

Vi kan tipsa om Socialdemokraterna och speciellt deras Reformister, som vill fortsätta att jobba för fri skola, fri skolmat, fri sjukvård, fri barnomsorg, fri äldreomsorg etc, för alla! Och fungerande postgång och järnvägstrafik åt alla, om än i statlig regi.
Och en objektiv fri press är ett önskemål från oss!

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).