PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Treklövern slänger ut hemlösa på gatan

Hanteringen av härbärget Kolet duger inte. Inte på långa vägar. Den i nöd ska beredas möjlighet till tak över huvudet nattetid. Det handlar, oaktat av vad som lett någon enskild dit, om att upprätthålla basalt människovärde.

I Landskrona sover vi inomhus. Är en sådan uppfattning att spänna bågen för mycket som kommunpolitiker då blir vi mycket oroade över styrande Treklöverns (L,M,MP) prioriteringar av och till den sociala omsorgen.

Treklövern stänger lågtröskelboendet Kolet utan förvarning. Hemlösa som söker sig dit möts från en dag till en annan av en lapp på dörren. Boendet håller stängt på obestämd tid.

Treklövern uppmanar hemlösa att söka andra boenden. Vilka då kan man undra? Ingen skulle väl söka sig till ett härbärge om det fanns andra alternativ till buds. Treklövern föreslår hotell eller vandrarhem, men stadens enda vandrarhem reagerar – såklart. Vilken syn har Treklövern på våra lokala företagare kan man undra?

Treklövern vägrar att backa. Men så kom den artikel i HD/Landskrona Posten som fick bägaren att tippa över. En hemlös kvinna berättar om hur hon som ofta ensam hemlös kvinna i Landskrona utsätts för övergrepp, och hur viktigt det är med en säng på Kolet för att känna sig någorlunda trygg och kunna sköta sin personliga hygien. Nu darrar plötsligt Treklövern på manschetten och dagen efter annonseras att en tillfällig lösning ska tas fram genom att det stängda akutboendet på Engelbrektsgatan åter ska öppnas men inget vet när, och oavsett gäller lösningen bara fram till årsskiftet för då går nämligen hyreskontraktet ut.

Vi frågar oss, varför kunde inte denna lösning, när Kolet skulle stänga, kunnat vara på plats från början? Och vad är nu planen efter nyår?

På kommunfullmäktige på måndag kl 18 kräver vi svar av styrande Treklövern.

Erik Rantzow (SD)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).