PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Tråkiga lekplatser – sätt fokus på barnen

Jag läste i somras inläggen om Citadellbadet och önskar att vi kunde få till en liknande debatt om Landskronas lekplatser”. (Jag älskar vår stad och den är så underbart vacker därför tycker jag det är sorgligt att se…)

Jag tycker det är hemskt hur tråkiga och misskötta dem är. Samtidigt stoltserar Landskrona stad över sin stora och dyra lekplats som ”Storan” –  som ser halvfärdig ut.
Likadant är det med Teaterlekplatsen. Den är så tråkig och allt går i gröna och naturfärgade toner så de smälter ihop med omgivningen och det är ändå en stadspark. Det ska helst inte synas att där finns en lekplats.

Staden har väldigt lite fokus på barn och deras önskemål i Landskrona i jämförelse med våra grannkommuner. Titta exempelvis på Helsingborg, där det finns tema-lekplatser överallt i vackra färger och imponerande designer. Här får vi vara glada om vi har gungor, rutschkana och eventuellt en klätterställning.

Lill-Olas har en sliten lekplats, extremt minimal och där saker är i sönder och där vi har mest turister om somrarna. lekplatsen på Citadellområdet är fin och intressant. Visst har de byggt nya även på Lagunen. I Borstahusen har man lagt lite mer pengar på lekplatsen men alla de är små och går inte att jämföra. Titta på Karslundslekplatsen den ser likadan ut nu som när jag var barn i princip och det var 30 år sedan.  Karlslund har potential och skulle kunna användas som den fantastiska Hembygdsparken i Ängelholm exempelvis.

Granet är en lekplats som är uppskattat av barn och förskolor varför inte fråga förskolorna i staden vad barnen vill ha?

Tanken borde ju vara att man vill ha lite variation så att vi föräldrar kan aktivera och stimulera våra barn till lek och samtidigt vilja ta oss runt till olika lekplatser.

Tyvärr har Landskrona stad brist på fantasi.

Här finns så mycket mer att göra. Både för barn och ungdomar!

Vill ventilera och se om fler tycker liknande.

Vänliga hälsningar

Maja Z

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).