PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Tankar kring en grå papperslapp

Det damp ner ett grått papper i brevlådan häromdagen – från en viss Torkild Strandberg.
– Är inte det den där L-Pampen, frågade jag min gode vän?
– Jo, svarade han, men jag trodde att Liberalerna var ett parti och inte en person? Skriver han i ”jag-form”?
– Så som Donald Trump menar du?Inte hela tiden utan ”vi” kommer också med ibland, svarade jag.
Men vi kunde ju se på valflosklerna att det verkligen var valpropaganda, så vi läste vidare.
” Människor ska inte passivt leva av bidrag” och ”det ska vara ordning och reda i skolan” tycker TS minsann. Och vi undrar i vårt stilla sinne vilket parti som inte tycker så? Vilket parti önskar sig idel bidragstagare och en herrans oreda i skolan? Inget vi känner till i alla fall.
Vidare får vi veta hur lyckligt lottade vi är som har fått hit fler företag och entreprenörer i kommunen. Och det är ju verkligen bra, tycker vi.
Minst lika bra hade det varit om vi hade fått hit många sjuksköterskor, undersköterskor, behöriga lärare och många andra för samhället så viktig personal, tycker vi också. Dessa nämner TS inget om, men han önskar sig i alla fall en bra hemtjänst. Utan kvalificerad välbetald personal, undrar vi? Det räcker inte med företag och företagsledare för att åstadkomma en bra hemtjänst, skola, sjukvård, handel med mera TS. Även ”icke-företagare” är viktiga – om inte i liberalernas värld.
Klart är att investeringar i företag och handel är överprioriterat för TS. Men glöm inte den viktiga personalen TS. Utan den stannar verksamheten. Dessa ”icke-företagare” behöver också boende i kommunen. Till rimlig kostnad dessutom!
TS avslutar med en enkät där ”JAG” (=Torkild Strandberg) vill veta vad vi undersåtar i kommunen tycker. Lovvärt TS, att åtminstone fråga oss. Från inget annat parti har vi fått en enkät. Bra.
Inga särskilt konkreta eller lättbesvarade frågor, men i alla fall.
Så vi tänker att TS är nog ingen Diktator i alla fall? Utan bara ledare för liberalerna. För diktatorer är ju svåra att rösta bort?

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).