PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Tack Anders – No. 2

Ibland blir man konfunderad och förvirrad.

Jag förstår att alla partier har olika sätt att se på verkligen och olika medel för att göra det bästa för Landskrona. De måste tänka på de som bor här nu, framtida generationer och man måste också moraliskt beakta de som byggt upp staden.

Däremot är det intressant med din, Anders kritik av den kapitalförvaltning som staden håller på med. För mig har detta alltid varit ett sätt att inte föra över en skuld till framtida generationer. Så att de inte behöver investera i dyra miljöåtgärder, exempelvis, som vår generation har orsakat.

I min naivitet trodde jag att stadens stora kapitalförvaltning har sin  grund i att Sydkrafts aktiernas försäljning. Det var ju i alla fall S som låg bakom den kapitalförvaltning som existerar i LSR vars syfte är att betala sluttäckningen just för att skattebetalarna inte skall stå för notan.

Men kanske någon som var med vid den tiden från S skulle kunna upplysa mig för jag trodde inte S var emot detta. Jag ser det som centralt i Anders Nordgrens kritik. 

Det är dock hur man använder de offentliga pengarna, ( allt inte är skattemedel) som påverkar hur man skall rösta Där håller jag med dig helt Anders. Men jag anser att stadens idé om  kapitalförvaltning är bra. Sen går det att träta om vilken verksamhet skall vara i aktiebolag eller i förvaltning men det är också ett värde på valsedeln.

Mikael Fahlcrantz

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).