PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Sven Bergenstråhle

När det gäller frågor som rör EU, rikspolitik eller tandvårdsfrågor föreslår jag att Sven skickar dessa frågor till de som sitter på respektive nivå. Jag är kommunpolitiker och är inte insatt i hur mina partikamrater resonerar inför dessa frågorna. Vad jag däremot är lite insatt i är diskussionen om marknadshyror s.k ”friare” hyressättning. Inför valet 2018 gick Hyresgästföreningen tillsammans med Socialdemokraterna i Landskrona på offensiven mot bl.a SD om att vi ville införa marknadshyror. I flera debattartiklar fick jag förklara att vi var emot att införa marknadshyror, trots detta fortsatte lögnerna från både Hyresgästföreningen och Socialdemokraterna med budskapet ”Efter valet kan M och SD chockhöja din hyra!”. Efter valet blev det helt tyst från båda två, valet var ju över och det var inte lönt att smutskasta längre. Budskapet var inte sant. Nu efter valet är Socialdemokraterna istället för marknadshyror genom den överenskommelse de nyligen presenterade med L, C och MP.

En berättigad fråga är följande. Hur falsk får man bli? Skillnaden är att vi står fast vid vår ståndpunkt även efter valet. Vi vänder inte kappan efter vinden. Socialdemokraternas marknadshyror kommer påverka många Landskronabor. Särskilt då det pågår omfattande nybyggnationer runtom i kommunen. Detta bostadsbyggande kommer fortsätta ett bra tag framöver då vi är en växande kommun med en redan lång bostadskö.

Jag råder Sven Bergenstråhle att skicka frågan vidare om ”friare” hyressättning till kamraterna i Socialdemokraterna. Publicera gärna dina frågor till Socialdemokraterna här på Direkten, tror att många Landskronabor är intresserade varför Socialdemokraterna bytt fot 4 månader efter valet.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).