PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Stefan Olsson

Du får nog dämpa ditt sossehat och sluta jubla i förtid Stefan!

Det ”initiativ” du beskriver att V, SD, KD och M gemensamt ska genomdriva för att rädda välfärden saknar gemensam budget och de pengar som då ska ”satsas” tas från andra verksamheter. Och önskemålen om varifrån och vartill pengarna ska gå/tas är vitt skilda mellan partierna.
Jag läste igenom V:s partiprogram (2020) och plockade lite av deras önskemål. En hel del (de flesta) är nog mycket svåra att svälja för dina högerkonservativa kompisar.
Här kommer några exempel (det finns många, många fler):

V vill återinföra förmögenhetsskatt, arvsskatt och progressiv skatteskala, så att de förmögna ska kunna betala mer skatt. Att M, KD och SD ska kunna gå med på detta faller på sin egen orimlighet. Det ser du när du läser deras partiprogram.
V vill skapa ett socialistiskt samhälle. Inget sådant samhälle förordas i M,KD och SD programmen. Återigen- hur ska ni enas där?
V vill höja A-kassan. Där får de svårt att övertyga er i det högerkonservativa blocket.

Ja, det var bara ett litet axplock. Men om ni tror att ni kan jämka ihop detta (och allt annat) så säger jag bara som Stefan Löfven: Ja, lycka till!
Att du inte ser detta må vara hänt, men när förståndiga människor i V låter sig lockas med i denna ohederliga allians, blir man mörkrädd.
Det ”initiativ” du pratar om kommer inte från en genuin önskan att ge en likvärdig välfärd åt alla. Den kommer från det enda mål M, KD och SD har just nu: Störta regeringen till varje pris!

Lena Nilsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).