PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Stefan Olsson

Okunnighet från min eller din sida, Stefan Olsson?
På vilket sätt tar ni hand om Landskronas ekonomi, när er budget skiljer sig knappt från vår (S) budget?

Socialdemokraterna tar ansvar för Landskronas ekonomi. Båda våra partier hade ca 5 miljoner i överskott. Vad är skillnaden, jo vi prioriterar olika. Vi vill inte höja hyrorna för våra äldre som bor på äldreboende. Socialdemokrater ville inte göra någon besparing alls på äldreomsorgen. Vi anser att de som arbetat och betalt skatt och uppnått en hög ålder har rätt till en värdig äldreomsorg.
Så har vi hyresmodellen en besparing enligt SD:s budget.
Som skall betalas av de äldre som bor i våra särskilda boende. ”Besparingen ” är på 7 miljoner kr. Vi har 345 äldre boende på våra särskilda boende. Det innebär en hyreshöjning på i snitt 1700 kr i månaden.

Ett exempel: en som bor på Solbacken där hyra idag är 3800 kr och har en bruttoinkomst på 10000 kr ( vilket inte är en särskild hög pension ) får idag ett bostadstillägg på 3400 kr och betalar alltså själv 400 kr. Om hyran höjs till 5300 kr höjs bostadstillägget till 4700 kr och den enskilde betalar 600 kr själv en ökning med 50 % för de med låga pensioner. Man kan tycka att 200 kr är lite men om inkomsten redan är liten kan det vara den lilla guldkant man har som en tidning eller födelsepresent till barnbarnet som man inte har råd med.

För oss Socialdemokrater är det viktigt att även de som bor på våra särskilda boende skall kunna ha ett värdigt liv.

Fatmir Azemi
Oppositionsråd (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).