PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Jonas Karlsson ang. hyresrätter

Hej Jonas.
Det är en ständig debatt , bla. I fullmäktige där både du och jag sitter, gällande bygge av hyresrätter i Landskrona. 
Vi står på varsin sida i denna fråga, och tyvärr tror jag att det är för mycket känslor, och för lite fakta inblandat gällande att om det bara byggs nya hyresrätter , så ,löser man många problem.

Men, låt oss ställa oss tre frågor:
Har vi en bostadsbrist i Landskrona? Ja, sånt är ju svårt att mäta . Är det en  bostadskö man utgår ifrån? Ja, i så fall blir det ju lite snett. Jag själv står i Landskronahems bostadskö, men bor i en bostadsrätt.  Jag står där ”utifall att”. Dvs om min livs situation skulle ändras. Alltså går den bort. 
Eller,  är det för att man inte hittar den exakta lägenheten, i det exakta området och till den exakta hyran ?
Ja, då kan man tycka det är jobbigt, men, är det inte tak över huvudet vi skall prata om?

Den andre frågan är för vem är det en bostadsbrist (hyreslägenheter)?
En för mig mycket närstående (Min son) fixade, på egen hand, först en billig etta i ett specifikt område, och där efter när han blev sambo, en tvåa,  och även det i ett område dom ville bo i. Ingen av gångerna stod man längre än två månader i kö. Notera att detta var i år, resp. I fjol. För dom har Landskrona ingen bostadsbrist.

Och för det tredje. Att bygga hyreslägenheter är mycket dyrt.  Det går inte att jämföra en lägenhet byggd på 60-70 talet, med en byggd 2020. Det är inte ovanligt med en hyra som är dubbel (eller mer) jämfört med de tidigare byggda lägenheterna. Alltså,  det måste finnas en efterfrågan på dyra, nyetablerade hyresalternativ.

Nu är det ju inte så att det inte byggs hyreslägenheter. Bla. har det nu färdigställts ett nytt hyreshus i Asmundtorp.

Mvh Tony Petersson (L)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).