PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Fredrik Rosengren

Hej Fredrik!

Vi svarar först med en motfråga:
Vilka/vilket parti var det som så ivrigt sålde ut SJ, Posten och Elförsörjningen?
Inte var det det parti vi förespråkar i alla fall. Även du måste ha sett vilka partier som genomförde detta.  Däremot har alla politiska partier därefter fått leva och kompromissa med sviterna av detta. Det vi försöker säga är att det var inga bra beslut av Allianspartierna.

När det gäller vård, skola och omsorg har du rätt att helt fri är den inte, men överkomlig att betala. En viss avgift tas ut för barnomsorg och hjälp och omsorg  till äldre, samt sjukvård.
Välfärden handlar däremot om hur mycket skattepengar den får kosta och att skattepengar används till vad de är ämnade för. Se på insändaren under dig ( av två s-politiker) vilka besparingar liberalerna i stan vill göra i välfärden. Något du inte kan ”skylla” på S, som i stället vill satsa pengarna på äldrevården. Vi tror S är beredda att skjuta in mer skattepengar i välfärden.  Och vi är besvikna över att S inte blivit så starkt att man kunnat driva igenom stopp för vinster i välfärden.

I Januariöverenskommelsen har S fått acceptera mycket av C och L:s politik. Bla slopandet av värnskatten och försämringar i arbetsrätten. Tycker du verkligen att S och inte C och L är mest skuld till detta. Studera då överenskommelsen lite bättre.

Vi hävdar fortfarande att grundfilosofin inom socialdemokraterna är så mycket kostnadsfri välfärd som möjligt åt alla.
Är det denna politik du är intresserad av bör du läsa Reformisternas program. Du verkar ju vara intresserad av välfärd och fungerande infrastruktur?

Så Fredrik, du tycker att vi inte ska ”skylla på” andra partier. Utan vi ska tydligen ”skylla” allt på S, om vi förstår dig rätt. För oss blir det som att skylla på saften när någon vält saftbringaren.
Orden ”skylla på ” är lite felvalda. Vi utnyttjar vår demokratiska rätt att vara kritiska.
Och vi är förresten glada över att få svara dig, här i den fria pressen i Landskrona.

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).