PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Fatmir Azemi (S)

Först vill jag påpeka att ditt svar avser en artikel i Landskrona Direkt, dock har jag skrivit en insändare innan fullmäktige i januari.
Artikeln utkom efter fullmäktige!! Kan anses som hårklyveri, då mina åsikter sammanfaller i båda.

Det var lite tunnsått med svaren, men bättre sänt än aldrig. Som jag förstått blev många av stadens partier, tagna på sängen, då handlingsplanen släpptes i början på januari, för att inte tala om alla kolonister. Det gavs alltså ingen tid för att seriöst diskutera handlingsplanen innan fullmäktige i slutet av månaden. Om det nu är tjänstemännen i kommunen som tagit fram denna handlingsplan UTAN diskussioner med  politikerna är det anmärkningsvärt! Absolut, med tanke på turbulensen i Kopparhögarna. Här borde man gå försiktigare fram, anser jag och inte hasta fram beslut på fyra veckor! Läsa av opinionen t ex.

Låt oss ta ett räkneexempel: 1400 kolonister.  Ett snitt på fyra röstberättigade på varje koloni, minderåriga icke räknade, däremot vuxna barn och barnbarn sedan mor och farföräldrar! 1400×4 = 6400. Lägg därtill övrig släkt och vänner samt allmänna sympatisörer. Det blir ett avsevärt antal röstberättigade! Således hastas fram ett förslag, utan större diskussion, som större delen av väljarkåren inte haft en aning om. Här kan man jämföra sossarna, som lade ner sin röst, med vissa politiker i Helsingborg som uppmanade folk, ang förslag om försäljningen av Öresundskraft att inte rösta!!

Jag tror att alla kolonister och boende i Landskrona, har en egen uppfattning i frågan, oavsett partitillhörighet? Åtminstone om de följt debatten i media. Oavsett, hade det varit justare att expropiera HELA området St Olofs Vång på en gång än att låta kolonisterna gå och oroa sig för ”är det min tur nästa gång?”.

Janne Svensson, kolonist

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).