PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till David Bergström

På måndag hade vi vårt första sammanträde i kommunfullmäktige där Lisa Flinth blev vald till ordförande. Beslutet väckte förvåning hos oss i Partiet Nyans, då vi är medvetna om skandalen hon varit med om och en av våra ersättare har tidigare skrivit om det på sociala medier.

Vi ställer oss absolut inte bakom valet av Lisa Flinth som kommunfullmäktiges nya ordförande och jag vet inte hur David Bergström drog den slutsatsen om att vi på något sätt skulle stödja valet.

Att vi på vårt första sammanträde inte visste var vi skulle sitta, när vi skulle applådera och andra oskrivna regler är ganska förståeligt, men utifrån det kan man inte dra slutsatser. Det är oseriöst att dra in Partiet Nyans i ett sådant sammanhang och anklaga oss för såna saker redan på vårt första sammanträde. Det visar tyvärr på sedan tidigare en fientlig inställning utan att ens ha försökt att ta reda på var vi står. Det var tydligt också under måndagens sammanträde att partier till vänster har valt ett mer avståndstagande inställning till oss från Partiet Nyans, medan vi blev vänligt bemötta av partierna till höger.

Oavsett politik så kommer vi fokusera på sakfrågor och inte bry oss om oseriösa lekar där man försöker vinna politiska poäng på petitesser. Vi är liksom Vänsterpartiet ett parti i opposition och kommer så klart förhålla oss kritiska till de styrande partier när det finns fog för det. Men vi kommer ändå bete oss civiliserat mot alla oavsett deras politik och hålla isär saklig kritik och personliga relationer som det bör vara i en liten stad som Landskrona.

Sead Busuladzic
Styrelseledamot och ansvarig för Skåne
Partiet Nyans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).