PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Daniel Engström

Igår, sen eftermiddag, blev det känt att Trioworld har valt att avveckla sin verksamhet i Landskrona. Detta kommer att påverka de anställda som plötsligt ska finna nya jobb och ny försörjning. Landskrona Stad arbetar aktivt med detta. Redan klockan 8.00 idag, dagen efter beskedet, träffade stadens näringslivschef företagets ledning. Vi ska vara aktivt behjälpliga i att hitta nya jobb för de som drabbas. Detta är en verklighet som vi kommer uppleva fler gånger, det är inte givet att samtliga befintliga företag stannar för evigt.

Detta är det korta perspektivet. I det långa perspektivet krävs att staden växer och utvecklas. Sedan 2012 har antalet jobb i privat sektor ökat med nästan 4000. Dagab, DSV, Jordbruksverket och nu ESS-group, som utvecklar Örenäs, har valt att etablera sig hos oss. Pågen och Alfa Laval är på väg. Parallellt har socialbidragen sjunkit från över 100 miljoner i början av 2000-talet till 52 miljoner i fjol. Arbetslösheten i Landskrona har varit, och är, alltför hög. Men utvecklingen går åt rätt håll. Från över 16% till under 10% i fjol. Vårt företagsklimat tillhör numera de allra bästa i Sverige.

Det är detta som är grunden. Privata jobb i nya, nyetablerade och etablerade, växande företag. Arbetsmarknadspolitiken och insatserna är nu viktiga och ska användas med full kraft. Men i långa loppet är nya jobb i ett växande näringsliv grunden. Alla de etableringar vi ser är resultatet av en genomtänkt plan, uthållighet och dedikerade medarbetares arbete.

Att använda en för många människor chockartad och sorglig situation som fond för märkliga politiska utspel vänder vi oss emot. Det saknar konstruktivitet, konkret innehåll och kreativitet och tycks bara vara avsedda att skapa uppmärksamhet. Vi kommer fortsätta arbetet enligt en tydlig plan: Ett gott företagsklimat, en attraktiv stad för människor och företag och nya etableringar. Detta lägger sammantaget grunden för ett bättre och starkare Landskrona.

Torkild Strandberg (L)
Torbjörn Brorsson (M)
Elvir Mesanovic (MP)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).