PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar till Ann-Britt Andersson om busstrafik

Kollektivtrafik måste trots allt ha ett trafikunderlag och därför går det ju buss till Borstahusen, trots att det inte går någon buss till Annelöv, Vadensjö eller Tofta.
Det bor ung 3500 människor i Häljarp och mer än 4000 i Häljarp/Saxtorp. Trafikflödet genom Häljarp är ung 7000 bilar/dygn och stadigt växande. Ytterst få reser kollektivt till Landskrona. Landskrona har då också svårt att konkurrera med Helsingborg och Lund om besök av olika slag. Väldigt många har 2 km eller mer till tåget och därför cyklar man eller kör bil till stationen och tar tåget, men inte till Landskrona.

Häljarp ligger så nära centrum, att man kan ha en stadsbusslinje. Det bor så många i Häljarp, att en sådan busslinje får en normal lönsamhet. Trafikflödet genom Häljarp är också sådant, att Landskrona snart av miljöskäl av Länsstyrelsen kan tvingas vidta åtgärder.

Det är ingen mening, att politiker eller tjänstemän diskuterar om en busslinje eller tågförbindelse är bra nog. Stämmer inte kartan, så är det verkligheten som gäller.
Varför blir det bättre i Annelöv, om det inte finns fungerande lokaltrafik mellan Häljarp och Landskrona?

Vi vill se förbättringar i alla byar, men det måste ju vara rimliga åtgärder. Skall man välja buss före bil, så måste det gå flera turer/timme och då måste byn ha en viss storlek. Annars väljer man bilen, vad vi än tycker om det.

Björn O Persson (M) , Häljarp

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).