PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar på insändaren angående Kallbadhusets brygga

Maths Backelin beskrev i sin insändare om kommunens svala intresse för stranden vid vattentornet, som nog många kan hålla med. Man får hoppas att när man färdigställt
byggnationerna i Borstahusen så kan man lägga mer energi på centrumstranden.

Mycket riktigt har det badats och tagits simlektioner på gamla kallbadhuset i många år, men på badhuset har det inte varit fritt att bada, utan en kassa för entréavgift fanns i början av bryggan. För drygt 50 år sedan kunde nybildade föreningen Doppingarna ta över anläggningen då ingen var intresserad av att driva och underhålla anläggningen. När kallbadhuset blåste bort kunde Doppingarna med hjälp av försäkringspengar och frivilliga krafter bygga en brygga och en liten bastuanläggning. Tillstånd från kommun och länsstyrelse finns för detta. Bryggan är alltså byggd för att betjäna medlemmarna som bidrar till underhållet. Föreningen stoppar ingen från att nyttja bryggan, men föreningen har inte råd att hålla en brygga i sådant skick som man kan kräva av en allmän brygga, så man beträder den på eget ansvar.

Men de som vill bidraga till och nyttja bryggan gör det enklast genom att bli medlemmar i Doppingarna.

Vi är många i Landskrona som önskar att det åter ska bli ett kallbadhus i stan, då tror jag att det också blir en allmän badbrygga var än den kommer att placeras.

Doppingarna ser till att det fortfarande går att kallbada i Landskrona, man ska inte behöva lämna staden för denna typ av uppfriskande och hälsosamma bad.

Kjell Svegrup
Ordförande Doppingarna

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).