PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Svar på insändare angående busstrafiken på Strandvägen

När det gäller Strandvägen har Skånetrafiken, Landskrona stad och Nobina tillsammans arbetat med att hitta lösningar för hur stadsbusstrafiken ska fungera under den nödvändiga ombyggnaden.

Vi vill kunna ge så god service till invånarna som möjligt under byggtiden och pusslet har inte varit helt enkelt att lägga. Lösningen var tvungen att uppfylla följande kriterier:

·         Den ska vara trafiksäker

·         Den får inte förlänga byggtiden

·         Den får inte riskera byggarbetarnas säkerhet

·         Den måste kunna tillämpas vid liknande entreprenader av samma omfattning

·         Busslinje 5 måste fungera tidsmässigt utifrån tillgängliga bussfordon

För att kunna möta alla dessa kriterier har vi lagt en alternativ sträckning för busslinje 5. Denna sträckning kommer att kompletteras med en anropsstyrd buss, kallad linje 55 Strandvägen.

Den anropsstyrda bussen kommer att erbjudas under två tidsintervaller under vardagar. Mer information om hur anropsstyrd trafik fungerar finns på Skånetrafikens hemsida, skanetrafiken.se

Blåljuspersonal kommer att kunna komma fram till samtliga boende. Vad gäller avfallshantering under ombyggnadstiden kommer de boende inte att påverkas, utan LSR kommer att hantera avfallet som vanligt.

Tora Broberg, stadsmiljöchef, Landskrona stad
Bleron Shala, affärsutvecklare, Nobina
Mikael Partanen, trafikutvecklare, Skånetrafiken

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).