PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Strandvägen, igen, igen och igen

Mycket fokus ligger just nu på ”problemen” med att köpa biljett för att åka kollektivt. För oss boende på Strandvägen i Landskrona är det minsta problemet, vi har nämligen ingen kollektivtrafik under ett par år, pga ett större underhållsarbete på Strandvägen. Att detta behövs ifrågasätter vi överhuvudtaget inte, detta är ett måste.

Den lösningen vi fått för att ersätta kollektitrafiken är så kallad ”anropsstyrd trafik”.
Det innebär att vi ska boka en bil MINST två timmar innan vi ska åka, vi blir hämtade vid närmsta avstängda hållplats, för att bli skjutsade till närmsta öppna hållplats. Detta kan vi göra ett par timmar på förmiddagen, samt ett par timmar på eftermiddagen.

Vi kan således inte åka till skolan, jobbet eller hem från desamma, om vi inte går i skolan eller jobbar mellan 10-15, på ett ungefär. Barnfamiljer göre sig heller inte besvär, eftersom de här bilarna inte har barnstol.

Vi kan heller inte åka på helgerna, för då går de inte.
Vi är några som försöker påverka politiker och tjänstemän att inse att detta är fullständigt ologiskt, men de bara upprepar ”anropsstyrd trafik” som ett mantra. Det verkar som de själva tycker de är hjältar som kan erbjuda oss detta alternativ.

Tora Broberg (stadsmiljöchef) svarade vid något tillfälle att man tagit hänsyn till både det ena och andra, men på frågan om de tagit hänsyn till de boende svarar hon inte.
Förslag har inkommit från oss som protesterar mot detta, att sätta in mindre bussar som går färre turer, MEN hela dagen och helger. De behöver ju heller inte gå ordinarie rutt, utan kan enkelt planeras om för att ändå uppfylla de flesta av de boendes krav.

Låt en mindre buss fortsätta köra på Exercisgatan, Strandvägen gör sedan en liten vändplats/cirkulationsplats, strax innan vägarbetet, vid Holmgatan där bussen kan vända för att sedan gå mot stan och Borstahusen igen. Ingen raketforskning precis…….

Lyssna på oss istället för att ignorera oss. Hjälp oss istället för att motarbeta oss.
Risken är att man tar bilen när man ska handla och åker någon annanstans, för att göra detta.
Att gå ut och käka en bit mat blir till ett helt företag om man inte har friska ben, eller vill cykla under vinterhalvåret.
Sätt er in i vår situation istället för att bara strunta i oss, och blunda för verkligheten.

André Eklind.
Boende på Strandvägen.

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).