PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Stoppa avverkningen av Karlslund…

Pontus Eriksson oroar sig för att Karlslundsparken vilken ingår i det nu presenterade 900-miljonersprojekt kommer att tunnas ut på träd.

Stoppa avverkningen av Karlslund samt en miljard kronor på att bygga diverse hallar vi redan har.

Räntan kommer enligt Riksbankens chef Ingves, höjas i många jämna steg åren framöver. Reporäntan lär gå över 6-7% med rask takt nu. Jag tycker därför att kommunen öppet bör visa sin överbelåning – både inom stadshuset och i verksamheten.

Man får dela upp detta ofantliga projekt i (minst) tre delar.

1.
Karlslundsparken, dvs den drygt 200 åriga bokskogen. Jag ser överhuvudtaget ingen anledning att ändra på denna artrika och vackra park. Den hör varken till Esperanza – Nyvång eller till Koppagården/Norrestad .
Och det finns ett belyst joggingspår. Sommartid en oas för dem som inte vill ner på stranden.

2.
Publika åtgärder. Då handlar det givetvis främst om BoIS. Att få betala entré bara för att ställa sig under paraplyer – eller straffa publiken att bli dyngblöt bara för att det regnar ute. Det är BoIS numera en av få klubbar som kan behöva tvinga sin publik att göra under över 100 år. Vi talar då om publikrekord á 18500, ett 10-tal matcher med över 15.000 åskådare, och 70-60 matcher som dragit ca 10.000. Den senaste Allsvenska sejouren drog BoIS ett hemmasnitt a lite knappt 6500 (åren 2001-2005) Och framförallt kommer en upprustning av arenan inte kosta pengar stora nog att irritera skattebetalarna.

Vidare kan dagens ishall förlängas och en vägg kan monteras. På så vis får man avdelningar – för både ishockey och konståkning. Ett liknande koncept finner man i Pilängsskolans båda idrottshallar. Och därutöver har vi två fullstora inomhushallar, den ”framför” Karlslund samt fd Gullstrandsskolans gymnastiksal. Och nog kunde Wargo och Örestad återbyggas för ungdomar. Och West Winds basket samt innebandyklubben likaså.

3.
Och detta är illa. Bygga fler ishallar på parkeringen. Det finns säkert drömmar om NHL, bland några pappor åt några söner. Men från Landskrona till NHL är steget ofantligt, och utgör inget kommunalt intresse. En inomhus simbassäng a 50 m, kan lösas med ett övertryckstält under vintern. Prova det först, så kan vi se sen.

Jag skulle dessutom vilja se att det spelades mer schack, bridge och backgammon etc ”på stan”

Och i alla händelser kan man ju inte ett VALÅR ösa ut skattemedel av den dimension som omtalas. 900 000 000 – som snabbt kommer bli långt mer, med de skenande byggnadspriserna, och de helt nya förhållanden beträffande räntorna , som snart kommer märkas, för alla med större lån. Tyvärr.

 

Punkt 1 enligt  ovan är fullständigt omöjlig, vi behöver fler inte färre träd för att matcha växthusproblemet.
Punkt 2 skulle kunna genomföras, det finns t.ex. få teater och opera besökare som som skulle accepterade att bli regnade på.
Punkt 3 är ekonomiskt svindleri på högsta nivå, och åtminstone värdig en kommunal folkomröstning. Inomhusbad och is för huvuddelen , 850  miljoner kr – när man inte har ens har råd att återuppbygga Slottscaféet för försäkringspengarna!

Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).