PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

St.Olofs vång! Kopparhögarna! Var slutar det!?

På måndag den 27/1 ska politikerna i kommunfullmäktige ta ställning till ”Handlingsplan för Landskrona koloniområde” i vilken det står att gångarna 11-13 på Sankt Olofs Vång på sikt ska omvandlas till bostadsområde. Det har varit tyst från de politiska partierna, hur de ställer sig i frågan. Nu vill kolonisten Janne Svensson att man redovisar sina ståndpunkter.

Vill vi ha höghus längs med vallgravarnas Citadellområde?  Nejnej, området är fredat av Statens Fastighetsverk. En gångbro till Gråen? Saken faller på sin orimlighet!! Kör istället med att bebygga Larvis koloniområde med bostadsrätter, nära till skola, bra förbindelser till station och centrum.

Jag ger bara lite exempel på hur vissa styrande i staden tänker. Dessa styrande….., det är väl bara Torkild som är från stan? Är han styrd av utomstående exploatörer,  som kanske bara ser Landskrona som en nuvarande/kommande  pengabinge?

Någon där, ovanifrån, ser Landskrona som en jävla marknad för rikingar och glömmer bort att vi faktiskt är en arbetarstad. Eller har varit, jag blir inte klok på vilket…..?

Vad jag vill påminna landskronaborna om, är att oavsett styre, har koloniområdena i staden, varit fredade i 100 år.
Nu vill en privat trojka, eller låt oss säga en kvartett, ta oss ifrån dessa områden. Kolonier som kanske gått i arv, eller som jag: här ska jag pensionera mig och odla mina grönsaker.

Eller som våra nysvenskar, och även då som jag, rekreation och njuta. Var står våra politiska partier i denna fråga? Det har varit jävligt tyst!!!

Varför är det så tyst om saken? Som kolonist i St Olof har jag sökt styrelsen i detta ärende. Svaret är: INGET.
Jag är inte drabbad i detta skede, men om 10 år är det min tur. Ska jag lägga ner mer pengar och ork och i slutändan inte få ett skit, jo 50 000 spänn, när jag betalar tusenlappar i medlemskap och arrende varje år, det går ju inte längre att sälja, när folk vet att Staden löser in och exproprierar, som dom vill.

Janne Svensson, gång 7, lott nummer 2

Med detta inlägg vill jag veta hur de politiska partierna i Landskrona står!

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).