PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Som man bäddar får man ligga

Efterlyser svar från Stefan Olsson angående (Vi Sverigedemokrater är stolta)

När (SD) klantar till det beror det alltid på särskilda omständigheter; när de politiska motståndarna klantar till det beror det på att de är klantiga. ’Särskilda omständigheter’ råder alltid för (SD) när det gäller deras kärnfråga – invandringen.

I en debattartikel i Expressen (oberoende liberal) den 22 feb 2019 skriven av professor Stefan Hedlund …”i ett demokratiskt val har (SD) fått landets tredje största representation i parlamentet. Kanske än värre är att den dryga miljon svenska medborgare, varav många utrikes födda, som röstat på SD kommer att uppleva att även de stämplas som främlingsfientliga, som rena nazister.” Att ”stämpla” drygt en miljon svenskar som röstar på (SD) som främlingsfientliga är lika fördomsfullt som att påstå att alla muslimer är presumtiva terrorister.

Professorn i nationalekonomi med inriktning på öststatsforskning varnar för denna utveckling med inslag av rent hat. ”De som väljer att gå denna brunsmetningens väg bör besinna att de för landet ut på ett sluttande plan, där konsekvenserna av växande inslag av rent hat bara kan bli växande politikerförakt och växande misstro mot det demokratiska systemet.”

Vid sidan om sin tjänst på universitetet är Hedlund gästskribent på opinionsbildande sajten ”Det goda samhället” som undersöker avgörande samhällsfrågor. En av Hedlunds sajter har rubriken, ”Knähunden major Björklund.” En annan rubrik lyder ”Oskulden i horhuset;… den nyliberala centerextremisten Annie Lööf har nu hållit landet som gisslan.” – Apropå Hedlunds varning om hat och växande misstro mot det politiska systemet!

Ord har betydelse. Människor i USA agerade helt annorlunda när media kallade en orkan för Mary Poppins respektive Vildsinta Drakula.

Är man intresserad av hur (SD) väljare röstat kan man läsa det i forskningsrapporten 2018/2 från Institutet för Framtidsstudier.

Främlingsfientlighet är inget specifikt svenskt fenomen. ”Blunda inte för rasismen bland invandrare” skriver Boris Benulic i Dagens samhälle.  ”…det vi inte vill tala om är att rasismen ofta faktiskt bärs upp av grupper som själva har invandrarbakgrund.”

Det går inte att bygga bostäder till överkomligt pris säger (SD). Då måste man svälja att 6-7 miljoner villor och bostadsrätter är svårsålda såvida inte särskilda omständigheter vidtas.  Tex. att kommunen går in och stödjer ekonomiskt på något sätt. 

Den gigantiska omstrukturering och förnyelse av Karlslund, där även en lekpark för 15 miljoner ingår, kanske inte räcker till för att förändra stadsdelens profil. Kan grunden för detta sociala projekt tänkas ha sitt ursprung i kommunens låga skatteinkomster (plats 8 från botten) eller är det helt enkelt så att kommunledningen vill ändra på befolkningsstrukturen? Blir det inte som det var tänkt kan man falla tillbaka på (SD) logik. ’Särskilda omständigheter’ ledde till det, något som vi inte kunde förutse.

Lennart Larsson
ventum seminabunt et turbinem metent

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).