PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Smittan ökar i Skåne

Det soliga vädret (eller vad det annars kan bero på ?) har tyvärr orsakat ökad spridning i Skåne. För den 21:a till den 27:e insjuknade 156 personer i Skåne enligt Folkhälsomyndighetens sida, https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa.
Följ råden!  Även personer som inte tillhör riskgrupper bör se upp, både för andras och sin egen skull. Det är ofta en långdragen, seg och otäck sjukdom även for dem som inte behöver sjukhusvård.
 
Fotboll utan publik
Ser att fotbollsförbundet vill dra  igång elitfotbollen UTAN PUBLIK! Vilka nötter! Vad skulle det vara bra för? Hur skoj är det att se fotboll på TV – utan publik ??? 
Daniel Nannskogs förslag om att starta i höst och återgå till höst-vår spel tror jag vore utmärkt. Jag tror att upp till Stockholm (minst) är en normal Allsvenska bland de varmaste i Europa!
Med spel juni, juli och hela augusti. Bundesliga (som kör sent i augusti till strax före jul och sen februari till slutat av maj) är betydligt kallare. Om nu nån tror att det är sommarvärme i Berlin, Hamburg, München och Dresden – har de fel. Och t.o.m Östersund mötte ju Arsenal mitt i februari. Kvällstid dessutom.
Fotboll spelas bäst i +3 till +18 grader, med avspark 2 timmar före solnedgången och på arenor med skydd för nederbörd och blåst. Då känns modest kyla inte så förfärligt.
 
Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).