PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Sluta glorifiera Landskrona

Politiker och tjänstemän.
Sluta glorifiera Landskrona. Landskrona upplevs som ett getto idag. Ta bara Rådhustorget i centrum, som exempel. Navet i Landskrona centrum. Kallar ni det, en upplevelse? Är det vackert? Finns det någon som stolt kan berätta för utomstående, att ”vi har en fin torgmarknad, ni måste besöka den…”

Nej, rena rama bombnedslaget och så har vi inga politiker och tjänstemän som rakryggade klarar att ta itu med kaoset! Hur svårt är det?

En vanlig vardag i Landskrona city, undrar man om man missat någon högljudd varningssignal. Det är helt utrymt! Visst går där runt en och annan i foppatofflor och en sliten täckjacka, men de upplevs inte som riktigt shoppingbenägna. Varför finns inga eller väldigt få studenter? Akademiker? Affärsmän? Livsnjutare? Jurister? Ja, listan kan göras lång. Det är klart en och annan lunchgäst rör sig snabbt igenom ”vimlet”.

Lördagar förr (bara 15 år sedan…) och nu, ja det är inte vad det har varit. Då har vi ändå ett större och mer kvalitativt utbud nu jämfört med då. (Om man bortser ifrån en sportbutik) Dessutom har Landskrona växt, invånarmässigt!? En ökning med 8000 personer.

Landskronabor.
Är det endast ett ändrat köpbeteende som ligger till grund? Eller är det att folk tagit ett aktivt val, att det är ”grönare på andra sidan”…!?
För mig veterligen saknar jag 90 % av de som rörde sig i centrum, för bara 15 år sedan. Detta ”svek” av folket, för det tycker jag det är, är ödesdigert för Landskrona. Jag vet, att väldigt många flytt Landskrona centrum och förlägger sina inköp i Råå, Väla och på Centersyd. Många miljoner lämnar Landskrona årligen. 

Vad vill Landskronaborna? Nu är det hög tid att ta ställning! Det är bara en tidsfråga, När de stora kedjorna lämnar. Hur länge ska Landskronaborna vara illojala mot sina handlare? Tror ni verkligen att det är grönare på andra sidan? Anser ni, att ni får bättre service på stormarknaden? Visst, bekvämare och en ”upplevelse”, kanske se människor man inte ser i Landskrona… Men vem beror det på? På alla andra, eller på var och en som inte handlar i Landskrona!?

Visst är Landskrona en skön och märkvärdig stad!

Tommy Persson
Landskrona ambassadör

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).