PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Skolresultatet i Landskrona kommun

Nu i dagarna släppte Lärarförbundet sin rankning av bästa skolkommun, det är en sorglig läsning för Landskrona Stad. När vi tappar totalt 78 platser i rankning i bästa skolkommun från plats 138 år 2016 till plats 216 av totalt 290 så är det inget vi ska vara stolta över.

Ur dem totalt 13 olika kategorierna så sjunker vi i 10 av dem. Kategorin lön, friska lärare är några av de kategorierna där vi tappar allra flest placeringar.

Att vi har ganska bra meritvärde på betygen är inte det enda vi kan leva på, för att vi ska kunna få ännu bättre skolresultat och bli en riktigt bra skolkommun. Då krävs det att vi har bra lokaler och bra utemiljö på skolgården. Landskrona behöver ha bra utbildade lärare med en konkurrenskraftig lönenivå annars förlorar staden dem till mer lönsamma lärartjänster i andra kommuner.

En förutsättning för att barnen ska orka med de långa dagarna är bra mat i skolan.
Men vi ska inte bara se det negativa, vi får se detta som en STOR ny utmaning att bli en bättre skolkommun. Så vi hoppas att sittande styre tar frågan på ett ännu större allvar nu.

Vi i Centerpartiet Landskrona vill se:
– Fler utbildade lärare med en konkurrenskraftig lönenivå!
– Minska de långa sjukskrivningarna
– Bra mat i skolan.
– Se till att det finns resurser som dem olika skolorna har behov av, det kan tex vara extra
lärare/resurs/assistenter.

Att få till en bra skola där både elever och lärare trivs, där det finns goda möjligheter till en bra skolgång utifrån den enskilda individen, då tror vi att de bättre resultaten kommer av sig själv.

Emma Nylander (C) Landskrona
Carina Markert (C) Landskrona

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).