PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Skolmaten

Trots att regeringen har hjälpt kommunerna i Sverige att klara välfärden under pandemiåret 2020, vilket i Landskrona stads fall innebar cirka 92 mil kronor, så väljer Landskrona Kommun att göra en besparing på 23 miljoner inom skolverksamhet.

Jag tycker att detta påverkar barnens kunskap och jag delar samma tankar med läraren som har uttalat sig i tidningen.

Aldrig någonsin har det hänt att vi som kommun kommit till den nivån att vi ska spara på våra barns bekostnad. Barnen är vår framtid. Hur kan vi då tänka oss att detta skulle vara en god idé?

Först och främst bidrar det till, att de barn som inte får tillräckligt med mat om dagen, har svårare att koncentrera sig i skolan och oftast har dem sämre resultat.  De som lever i svåra socioekonomiska förhållanden får det ännu tuffare utan ett bra mål mat under dagen.

Bästa argumentet för att maten inte räcker till är lärarens och personalens påstående.

Man kan påstå att det finns andra sätt att spara på kommunpengarna men besparingarna görs däremot inte på vår framtid och samhällsbärande, våra barn.

Vi socialdemokrater var emot förslaget att göra  besparingar inom skola redan under budgetplaneringarna, vi tog bort besparingar på 23 miljoner på vår budget men vårt förslag fick inte gehör. För oss är det självklart att våra barn ska vara mätta i skolan oavsett hur mycket skolmaten kostar.

Fatmir Azemi   Kommunalråd (S)
Aqba Ar-Rawi  2 vice ordförande i utbildningsnämnden

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).