PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Skapas nya jobb när de flyttas?

Den så kallade Treklövern påstår sig skapa nya jobb genom att bl.a. Pågen och Alfa Laval ska flytta till Landskrona där Trio World stänger ner samtidigt som företaget har nya jobb i Smålandsstenar att erbjuda. Treklöverns partikamrater i Smålandsstenar kan således slå sig för bröstet för att ha fixat jobb. Så går karusellen runt. Pågens flytt till Landskrona innebär nedläggningar i Malmö. Man undrar hur klimatet inom dessa partier är när de träffas över kommungränserna.

Byggbranschen är i kris. Tomma lägenheter står som spöken i Landskrona och övriga landet. Arbetare i småländska trähusbranschen åkte till Stockholm och krävde bland annat en förkortning av arbetstiden för att kunna behålla jobben. En allmän lagstiftning för 30-timmars arbetsvecka med 40-timmars lön skulle skapa 100 000- tals nya jobb på kort tid. Det kommer att svida i en del företagares plånböcker, men det kommer att gå precis så bra som införandet av 40-timmarsveckan.

Fler jobb skapas också genom satsning på nödvändiga offentliga arbeten inom sjukvård, transporter och bostadsbygge som kan finansieras genom att en statlig storbank med låga räntor till kommuner och lägenhetsköpare skapas.

En sådan politik skulle kunna samla och ena alla partier och deras väljare.

Lars Erlandsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).