PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Självrannsakandets ädla men svåra konst

Jag läser i dagbladet om chefskarusellåkandet i teknik- och fritidsförvaltningen, teknikavdelningen.
Här framträder vår gamla stads starke man, Torkild Strandberg  sedan många år, tillsammans med en liberal vapendragare och för en gångs skull skall de ta ansvar för sina misslyckanden i chefskarusellen inom teknikavdelningen! Bra! Äntligen!
Tjugo (20) chefer på tio (10) år! Nu skulle medborgare Strandberg (L) och medborgare Lundgren (L )ta på sig ”skulden”  och krypa till korset och erkänna sina misstag fullt ut!
Men vad händer då:
Jovisst! Vi kände båda  till och gjorde försök att rätta till missförhållandena!  MEN: ” Från deras ( oppositionen S m.fl.) har det inte kommit initiativ eller förslag på förändringar. De symtom vi sett på att verksamheten inte fungerar har inte varit okända”.
Så var det med den självrannsakan:
Det är visserligen vårt fel men egentligen inte utan det är oppositionens!
Och detta kommer från en man som inför ett val uttryckte att han tyckte om att bestämma och dessutom gör precis just det!
Men Torkild Strandberg ta då ditt ansvar fullt ut!
Det är nu jag kommer att tänka Hasse Burmans låt från sextiotalet ”Jag läser brevet du skrev… tårarna trillar ni skratt efter skratt” . En travesti på Siwans hit ” Läs inte brevet jag skrev dig”.

Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).