PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Självgodheten triumferar när solidariteten tynar bort

Vid måndagens kommunfullmäktige skulle politikerna fatta beslut om att efterskänka tillsynsavgifter gällande alkoholavgifter och markupplåtelseavgifter för uteservering under 2021. Sverigedemokraterna har drivit frågan sedan hösten 2020 utan gehör från de andra partierna. I de flesta kommuner runt om i landet har politiken varit överens över blockgränserna att i ett tidigt skede hjälpa restaurangnäringen med olika åtgärdspaket redan under 2020.

Sverigedemokraterna hade flera yrkanden vid måndagens fullmäktige som avslogs av de andra partierna. Vi ville bland annat att staden skulle utreda vilka av de branscher som har årliga tillsynsavgifter, som är särskilt utsatta för pandemins konsekvenser för att på så sätt få reda på vilka branscher som bör få uppskjutna årsfakturor för 2021. Likaså ville SD utreda möjligheterna att efterskänka avgifter för tillsyn av alkoholservering och markupplåtelse för uteservering för 2020.  Men med den självutnämnde ”företagsvännen” Torbjörn Brorsson (M) i spetsen röstade Treklövern, Centerpartiet och Socialdemokraterna resolut NEJ till förslagen som kunde ha hjälpt stadens företagare.

Det handlar om att visa sympati och solidaritet för de som fått stå i mål för de rikstäckande pandemirestriktioner som kommit och gått. Att signalera för stadens näringsidkare att även om det är tufft nu så ska vi tillsammans kunna gå mot en ljusare framtid. Att stadens näringsidkare måste stå vid ruinens brant innan Treklövern, Centerpartiet och Socialdemokraterna bryr sig är bara skamligt. Någon gemensam framtid har man inte, det är de enda signaler som skickas. Den politiska ledningen vill ofta jämföra sig med andra kommuner i olika mätningar och sammanhang för att slå sig för bröstet och säga ”Titta vad duktiga vi är” och allt för ofta premieras externa etableringar före lokal tillväxt. 

Tyvärr så låter Treklövern, Centerpartiet och Socialdemokraterna meddela att det är först när man hänger mot repen och domaren räknat till nio innan minsta lillfinger kanske lyfts om det finns intresse…

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd

Daniel Petersson (SD)
Ledamot Tillväxt Landskrona AB

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).