PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

SD vill rädda kommunerna från välfärdskrisen

Ett unikt initiativ tas i Finansutskottet för att rädda kommunerna från välfärdskrisen. Samtidigt stryper man Januariöverenskommelsens kritiserade reformer från MP och C. Moderaterna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är överens om att mer pengar ska läggas på kommunernas välfärd – 2,5 miljarder för 2020. Detta utöver det regeringens budget för 2020 innehåller och det extra anslag som under galgen aviserats till kommunerna, som dessa partier anser vara för lite. Det betyder att M, SD, KD och V förhindra nedskärningar och uppsägningar i landet skolor och äldreboenden. Samtidigt som Socialdemokraterna slår sig för bröstet för att man lyckas ”skaka” fram 5 miljarder till välfärden, där Sveriges kommuner får dela på 3,5 miljarder. För Landskronas del innebär det 15,6 miljoner kronor, vilket är för lite och försent.

Sveriges kommuner har under de senaste åren haft omöjliga utmaningar med tanke på vilken politik S och MP fört på riksnivå. JÖK:en är skadlig för landet. Den vänder upp och ner på vad som varit klassisk folkhemspolitik. Den ger ökad skatt för vanliga medborgare och minskad skatt för de rikaste. Detta medan samhällskontraktet bryts i allt fler delar. Därför är det glädjande att M, KD, V och SD har en annan syn på välfärden och prioriterar satsningar på vård, skola och omsorg istället för skattesänkningar för de allra rikaste som Socialdemokraterna gladeligen gör för att behålla makten.

Stefan Olsson
Kommunalråd (SD)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).