PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Samtliga förbund förklarar sig oeniga med arbetsgivaren. Nej till Bolagisering! 

Landskrona stad som arbetsgivare vill överföra verksamheter inom vård och omsorg till ett kommunalt bolag. 7 olika fackförbund fanns representerade vid förhandlingen. Alla 7 förklarade sig oeniga med arbetsgivaren. Dessa 7 fackförbund representerar tusentals medarbetare som arbetar i staden. Det är tusentals medarbetares röster som enigt och tydligt berättar för arbetsgivaren att detta vill vi inte.

Så då kan jag inte låta bli att undra hur några folkvalda politiker kan driva en fråga där alla solidariskt och tydligt säger NEJ!

Men vad tycker folket då? Har ni som läser denna text ens blivit tillfrågade? Fått möjlighet att tycka till om något så grundläggande som er rätt till en bra välfärd? Det är ju trots allt era nära och kära som påverkas. Det är kanske din fru, din pappa eller ditt barn som riskerar att få det sämre. När ni röstade i valet, var det verkligen detta ni ville att de skulle leverera? Ni minns hur Landskronas medarbetare kämpade under pandemin och alltid var på plats. De var där och höll alla de som behövde det i handen när många av oss satt hemma isolerade. De ställde upp dag ut och dag in.

Nu behöver vi alla ställa upp bakom de tusentals medarbetare med åratal av erfarenhet och kunskap. Tusentals Ansvarstagande medarbetare som dag ut och dag in jobbar för att leverera bästa möjliga Resultat med godast möjliga Bemötande.

Tusentals röster som på måndag riskerar att falla för döva öron.

Så vad är det då de styrande i Landskrona signalerar? Att de tycker att deras kunskap är större och mer värd än tusentals medarbetares? Att de har rätt och alla andra har fel? Att de inte behöver ta hänsyn till någon annan? Eller att det inte räcker med de bolag som de redan sitter som ledamöter inom? Att de behöver mer.

Då har jag bara ett råd till de. Lyssna. Och tänk efter vad ni svarar.

Nina Sehovic
Kommunal

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).