PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Saknar insyn i chefstillsättningen

Under anställningsprocessen av den nya förvaltningschefen för utbildningsförvaltningen har det begåtts flera stora fel. 

Det har inte funnits någon transparens för de som berörs av den nya förvaltningschefen. Varken kommunstyrelsen, som delegerat anställningsansvaret, eller utbildningsnämnden, som ska leda chefen har fått information om att det intervjuades, att det fanns en eller kanske flera kandidater på gång eller möjlighet att tycka till om anställningsprocessen. Detta är väldigt konstigt då det enligt medieuppgifter framkommit att både tjänstemän och vissa utvalda politiker varit delaktiga i processen. 

Vid vilken anställningsprocess som helst bör det tas referenser och kollas upp vad det finns för ”lik i garderoben”. Frågan är hur väl denna del utförts. Ingen, utöver utbildningsnämndens liberala ordförande Lisa Flinth, visste om att den blivande förvaltningschefen JO-anmälts.

Dessutom sades det nyligen upp en biträdande stadsdirektör efter fyra månaders tjänst då personkemin inte stämde enligt stadsdirektören. Detta kostar 600 000 kr av Landskronabornas skattepengar. Frågan som hänger i luften är hur länge den nya biträdande stadsdirektören kommer få behålla sitt jobb och vad det kalaset kommer kosta Landskronaborna?

Ansvaret faller ytterst på kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) som låter detta fortgå.

Det är dags att vädra ut och förändra Landskronas rekryterings- och anställningsprocesser vad avser förvaltningschefer. Det enda rimlig är att kommunstyrelsen tillsammans med ansvariga nämnder framöver rekryterar och anställer förvaltningschefer.

S-gruppen i Utbildningsnämnden
Aqba Ar-Rawi
Henna Christensson
Johan Hallberg Berndtsson
Christel Nilsson
John-Olle Niklasson

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).