PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Så var det dags igen!

Nu ska vi skattebetalare återigen punga ut med nya avgångsvederlag och lön till en person som dessutom inte behöver arbeta för pengarna. 
Den här gången anges ”arbetsbrist” som orsak till avskedandet.
Om vi har räknat rätt rör det sig om 600 000 kr den här gången.
Den nya stadsdirektören Leffler skulle ju komma med nya grepp. Det vi har sett hittills är nedskärningar i skolan och omsorgen.
Samt enorma avgångsvederlag och löner till utvalda  kommunala tjänstemän.
Vi skriver ”utvalda” eftersom förmåner som hög lön, pensionsförsäkringar och avgångsvederlag inte gäller vanliga kommunalt anställda. Bara den lilla kretsen som snurrar runt i Stadshuset runt ledande politiker.
Vi kan, likt många andra, inte förstå varför dessa tjänstemän ska begåvas med avgångsvederlag. Deras höga lön skyddar dem ändå. Dessutom är det en förlegad och omodern sedvänja.
 Vi har politiker i Stadshuset som ofta betonar hur viktigt det är att arbeta för uppehället. Man ska bidra med en motprestation för att få ta del av samhällets resurser. Detta gäller tydligen inte tjänstemännen i Stadshuset.
Sen förstår vi inte heller hur någon kan avskedas på grund av ”arbetsbrist” för att direkt ersättas av en ny, dessutom med högre lön.

Nu är det hög tid att Landskronas befolkning får en förklaring på varför avskedanden, löner utan motprestationer och avgångsvederlag ska betalas av oss?
Och vi behöver också veta hur dessa skyhöga summor kan utbetalas samtidigt som enorma nedskärningar görs i välfärden?
Tror politikerna att det är leksakpengar  i ett gammalt Monopolspel de leker med kan vi upplysa dem om att det är surt förvärvade skattepengar det handlar om, som är avsedda för välfärden.
Vi vill veta hur politikerna kan uppvisa ett sådant förakt för medborgare som pliktskyldigt betalar in sin skatt.
Vad är det för fundamentalt fel i Stadshuset som gör att detta händer gång på gång. Det luktar illa  tycker vi, som om någon släpat in en död katt där.
Svar på dessa frågor är ledande politiker skyldiga oss.

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).