PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Replik till Stefan Olsson om pensionerna

I den här debatten är det kanske det största hånet – att påstå att de som skulle få garantitillägget inte har jobbat. Det handlar om dem som slitit ett helt liv men ändå fått låga pensioner. Som undersköterskor och lokalvårdare, som fått låga löner under arbetslivet och därför får låga pensioner. Vårt förslag lyfter tvärtom den gruppen. Det vi diskuterar är förslag som kan införas i år och göra skillnad för de sämst ställda pensionärerna i en mycket svår situation, där kan vi bara konstatera att SD och M förslag är för lite, för sent och berör färre än regeringens förslag.

Vi har prioriterat att här och nu satsa på de pensionärer som har det allra tuffast. Det är en klen tröst för en fattig pensionär att man tar några hundralappar från dennes pensionshöjning för att en rik pensionär ska få några hundralappar i höjd pension.

Det relevanta är det som sker i höst. Och där kan vi konstatera att det är färre pensionärer som berörs med högerpartiernas förslag och de får dessutom en mindre pensionshöjning och det sker senare.

Fatmir Azemi
Oppositionsråd (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).