PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Replik till Pontus

Vi har definitivt olika uppfattningar om hur staden lever. Visst skapar det mer trafik i centrum om du skulle lägga Elgiganten, Biltema eller andra stormarknader där. Att jämföra Landskrona med Köpenhamn är totalt orimligt.

Men skriv gärna till de stora varuhuskedjorna för att undersöka deras strategier. I en stad av Landskronas storlek, där upptagningsområdet inte räcker, behöver man ligga nära till hands för närliggande byar och städer. Om du ser på deras senaste byggen och placeringar, tror du då att lilla Landskrona skulle kunna påverka deras etableringsstrategier?

Det råder kaos på stadens gator och torg? Vi ser ett totalt annorlunda Landskrona när vi är ute förstår jag och här har jag nog svårt att se att vi ska enas om en samsyn. Du tycker uppenbarligen att allt görs fel, men jag ser ett Landskrona som äntligen tagit tag i sina strukturella problem och siktar på att bli en attraktiv stad i tiden.

Eftersom du inte förstår mina referenser om att ett kommunalt bolag skulle behöva sänka hyran (därmed skattesubventionera eftersom deras vinst skulle minska – och behöva tillskott från skattepengar) för att ett nöjesetablissemang ska kunna drivas så kan det bli svårt att komma längre här också. Du är såklart välkommen att prova och öppna en nattklubb eftersom du anser att det bör finnas utbud för det. Till det önskar jag lycka till.

Jag har inte påtalat något om antalet kommunala tjänstemän så jag vet inte varför det riktades till mig.

Riktigt fyndigt av dig att nämna Einstein, bara där vinner du alla argument. Uppskattar att du inte tror att jag har någon kunskap om tidsresor, på samma sätt som jag inte tror att du har någon som helst kunskap om symbolik eller ironi.

Förslår att vi lägger varsin röst i valet istället i höst, så ser vi vad majoriteten tycker. Over and out.

Johan Laurin

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).