PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Replik till Pontus Eriksson

Pontus Eriksson är en observant man, som notera att det händer mycket i Landskrona, men det mesta verkar, enligt honom, vara helt feltänkt.

Du ställer mycket frågor, och har mycket åsikter.

Men, istället för att skriva om saker här, är det kanske bättre att du antingen själv kontaktar Torkild, för att diskutera de ärende du har, alternativt besöka Liberalernas lokal om lördagar, där det är öppet för alla som vill diskutera (bla) politik.

Som jag förstår det, utifrån kommentarerna, hade det nog bästa varit att du själv engagerade dig i ett politiskt parti för att förstå processerna bakom varför saker och ting är som dom är i staden.

Här skall tilläggas att väldigt mycket av det du tycker är dåligt, absolut inte har med politiska beslut att göra. Du nämner att både Johns och Oliver/Gröna lyktan har murat igen. Ja, den enkla anledningen är deras rörelse/affärsmodell inte bar sig. Helt enkelt inte tillräckligt med folk som besökte dom.

Och så är det med centrumhandeln med. Den lever enbart på att folk gör sina inköp där, och absolut inget annat. Faktum är, att Landskronas centrumhandel har ökat de senaste åren, handelsområde Örja till trots.

Vidare så anser du att det inte skall läggas stora kedjor (typ Biltema och Rusta) utanför stadens centrum. Ja , var i centrum finns det plats för dom affärsrörelserna? Sen tror jag (utan att veta bättre) att Biltema vill lägga sin verksamhet utanför stadens centrum, då den är lite beroende av att folk kör bil dit, för att kunna ta med sig skrymmande saker hem.

De flesta (inte alla) av de punkter som du tar upp, är saker som nästan alla politiska partier står bakom. Hur mycket du verkligen vill tro det, så är det ingen ”one man show”, utan väldigt många personer ( mest opolitiska tjänstemän ) jobbar hårt för att Landskrona skall fortsätta vara en bra stad att bo, leva och verka i. Tyvärr faller inte allt, alla på läppen men jag upplever det ändå att flertalet anser att Landskrona har gått i rätt riktning dom senaste 10 åren.

Än så länge är demokrati det bästa av alla dåliga förslag till folkstyre.

Mvh//Tony Petersson (L)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).