PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Replik till Johan Laurin

MÅNDAG? Skulle veckodag ha betydelse här? Det kanske är så simpelt att LD vill vara lediga lördag-söndag de med?
 
Det heter HOFOR A/S – och är således ett aktiebolag med direktion och styrelse. HOFOR A/S ville uppenbarligen tjäna pengar på att släppa ut orenat avloppsvatten i Öresund. Varför annars göra så?
Att släppa ut orenat avloppsvatten men med syftet att förlora lite vinst för ”nollvisionen”? Det är ju bara löjligt och behöver inte diskuteras mer. Syftet med det planerade utsläppet var att tjäna pengar genom att
undvika en stor utgift. (Och till Mats – detta avslöjades av just TV2-Lorry, Köpenhamn inte på denna sidan sundet)
 
Hofor A/S delar ut överskott till sina ägare. Normalt för aktiebolag.  I detta fall är ägaren huvudsakligen Köpenhamns kommun via holdingbolag (se hela inslaget). Och blir det inget överskott i ett aktiebolag
sitter VD eller direktion löst. I svåra fall styrelsen också. Det är också skillnad på ett företags policy och verkligheten. Bäst hade nog varit att kommunen själva drivit sina reningsverk själva.  
 
De enda motsatser jag kan komma på (ideella föreningar oräknade) är delar av vissa myndigheter, t.ex. polisens fartkameror. De får inte drivas med vinst enligt myndigheten själva. 
(Om det nu inte blott är en osann policy det med). Kort sagt företag av alla slag bildas i syfte att tjäna pengar. Och det är inget att hymla om. 
 
Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).