PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Replik igen till Stefan Olsson

Nu var det SD:s ekonomiska talesperson som var för ”friare” hyressättning. Men det är väl inget att bry sig om. Den ena säger si och den andra så. Vem i hela SD kan man lita på.

SD vill ju samregera med M och KD som är för ”friare” hyressättning.

Januariöverenskommelsen som ger möjlighet för värdar att införa marknadshyror i nyproduktion är inte bra. Det innebär att dessa nybyggda bryts loss från bruksvärdessystemet. Men i samma överenskommelse finns investeringsbidragen kvar, vilket innebär att seriösa fastighetsägare kan bygga nytt mot att de håller nere hyran i 15 år. Men det dröjer ju innan det kan bli verklighet beroende på att SD tillsammans med M och KD har tagit bort investeringsbidraget för mindre hyresrätter, vilket har inneburit att flera tusen lägenheter inte har börjat byggas. Vi får se hur SD agerar när Landskronahem kan bygga nytt när investeringsbidragen återinförts. Så låtsas inte stå på de bostadssökandes sida. Du bejakar inte alla de andra möjligheter, som jag nämnde; en aktiv kommun, kan ha för att även på andra sätt hålla nere kostnaderna och hyrorna i nyproduktion. Men du vill väl vara vän med Torkild och de andra som inte är intresserade av att åstadkomma bostäder som även hushåll med lägre inkomster kan ha råd med.  Sådana hushåll är inte intressanta för er i kommunledningen, eller hur?

 Du svarade inte på frågan: Vad anser du Stefan Olsson om att Sverige är det land inom EU som stödjer ägt boende mest och inte ger något stöd till hyresboende?

Sven Bergenstråhle
f.d. Landskronabo

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).