PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Recension av Torkild på P4 Malmöhus

I går morse utannonserades en  intervju i P4 Malmöhus med Torkild Strandberg. Allmänheten kunde maila in frågor till honom, även anonymt. Spännande tyckte vi.

Sändningen var pinsam, TS verkade ha fått ofarliga frågor på förhand och verkade läsa svaren innantill. Han fråntog sig ansvaret i alla tre frågorna, dock ej helt, och hänvisade till polisen och Trafikverket. I stället tog han sig an den välvillige reporterns frågor och tilläts breda ut sig att spela ”mysig frihetsgubbe”.  Här följer TS ett mönster: så fort man talar om problem, så skyller han på andra, polis, Trafikverket eller föregående politiska motståndare ” kallade Arvet eller Ryggsäcken. Men är något lyckat då träder jag-barnet fram och han suger åt sig äran

Reportern påminde om hans liberala framgångar och han sade lite”falskt uppgivet” att majoriteten av Landskronas befolkning ville ju ha honom. En ren lögn-65% av befolkningen valde ett annat parti. Att sedan SD, M och Mp spelar med i brist på bättre fantasi ger honom makten.

Han tyckte att det var positivt att folk vågade lämna gamla partisympatier och rösta på honom och inte låsas i gamla föreställningar och ville framstå som en fri tänkande person. Var hans föräldrar månne vänsterradikala? Vi har svårt att tro det.
Han höll med om att andra partisympatisörer och politiska vildar gärna fick samarbeta med honom i hans ”fria” politik. I HD förklaras detta närmare med att ” bara de omfattas av hans liberala värdegrund”.Helt fritt är det alltså inte- lögn igen, enligt vår mening!

I intervjun har han en vision om att, trots knal budget,stärka skola vård och omsorg för äldre.  Vi gläder oss åt att han vill att varje skattekrona då skall användas på bästa sätt. Men denna ”stärkningen” gör han i verkligheten genom att avskeda personal, genom smyghöjningar av avgifter efter valet, genom att ge fantasilöner till kommunala chefer och att genom privat skola och omsorg skicka skattepengar till riskkapitalister hemma och utomlands. Lögn- igen enligt vår mening!

Intervjun verkade riggad i högsta grad och frågorna alltför snälla. Men lagom för att försöka dölja Tesla-affären och anklagelser om brist på demokrati? Han behövde ju heller inte uttala sig om hur han körde över medborgarnas rättighet att styra i de kommunala bolagen.
Och TS, kom ihåg att Landskrona stad bara är en del av Landskrona kommun!

Lena Nilsson
Håkan Lans

Intervjun kan du lyssna på här:  https://t.sr.se/2MA5IqT (reds anm.)

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).