PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Prudentia och Justicias tårar fläckar fullmäktige

Man kan knappt tro det är en slump, när man lämnar rådhuset i hällande regn att regnet skulle vara ett tecken på en övergiven tro på rättsväsendet. Nästa steg för vårt kära styre blir nog att spackla över de så starka ord man möts av när man väl kommer in i rådhuset. Där står “LAG och RÄTT” samt “RÄTT SANNING”.

Liberalerna har valt en annan sanning. De är ett parti som idag är en del av Sveriges nya regering. En regering som säger sig slå hårt mot bidragsfusk. Så länge fusket inte gynnar de själva. Då belönar man en av de skyldiga med en fin prestigeposition. Lisa Flinth blev under måndagskvällen vald till kommunfullmäktiges ordförande. Där kommer hon att sitta med Prudentia och Justicia blickandes över henne, symbolerna för klokhet och rättvisa.

Två ack så viktiga figurer i vårt unika och vackra kommunvapen. Ett vapen som skall framhäva respekt och en tro på att i Landskrona, där sker saker rätt. Torkild pratar ofta om Landskronas rykte utåt. Att det är något vi måste värna. Men hur tänkte man då, när man sätter ett namn som är rikskänt som partistödfifflare som “borgmästare” som man så fint kallar det i Landskrona.

Omröstningen i fullmäktige visade dessutom mer än det omdömeslösa valet av Lisa Flinth. Vi såg även att Sverigedemokraterna och Nyans inte har några problem med att släppa fram henne. Låt oss inte glömma detta. När Liberaler, Moderater, Sverigedemokrater, Nyans eller Miljöpartister riktar hårda ord mot bidragsfusk, mot felaktigheter i rättsväsendet, att de, när det kommer till kritan inte spelar någon roll.

Men vi i Landskrona glömmer inte, Justicia & Prudentia glömmer inte.

David Bergström
Vänsterpartiet Landskrona

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).