PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Prästgården, Hven

Prästgården på Hven är till salu. Utgångspris närmare 10 miljoner. Men det är ett stort, fint hus.

Tänk om Landskrona Stad beslutade att göra något för de gamla på Ön. Som det är nu så får du flytta ut till Rönngården i Asmundtorp när du inte längre kan bo kvar hemma. Efter ett helt liv på Hven får du tillbringa dina sista år i Asmundtorp. Detta är så fel och en ovärdig behandling av gamla människor.

Landskrona Stad, gör slag i saken, köp Hvens Prästgård och inrätta ett par, tre lägenheter där våra gamla, som tillbringat hela sitt liv på Ön, kan få sluta sina sista dagar där de växt upp och verkat. Som det är nu så skickas de gamla till Rönngården i Asmundtorp för att där tillbringa sina sina dagar i livet. Rättvist? Logiskt?

När vi är inne på behandlingen av våra gamla så bör Staden snarast lösa frågan om 70 + kortet för alla. Som det är nu så får en 70 +, som skall besöka sin tandläkare i Staden betala 200 kronor t.o.r. medan en 70 + i Glumslöv, Härslöv, Asmundtorp och Häljarp blir bjuden av Staden på resan till sin tandläkare t.o.r. Rättvist? Hur har Staden tänkt här?

NN i Kyrkbacken som vill besöka sitt dotter i något av de uppräknade byarna blir bjuden av Staden på resan Kyrkbacken-Bäckviken och Landskrona till t.ex. Glumslöv, där Landskrona betalar resan till en utomstående transportör medan resan med de egna båtarna betalas med fullt pris. Logiskt? Rättvist?

Landskrona Stad, tänk om och tänk rätt!

Björn Lind

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).