PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Pensionärsliv

Jag har en enkel fråga till Landskronas fem manliga kommunalråd, jag inkluderar även de tre lojalitets entredjedelarna den här gången.

Hur lång tid behöver ni ha på er för att städa en tvårumslägenhet på si så där något mellan 45 – 55 kvadratmeter?

Innan vi går vidare så låt mig plocka några bitar ur ETC ledaren av den 16 juli i år av Ulrika Lindahl.
”Sverige har de senaste 20 åren genomgått ett systemskifte när det gäller äldreomsorgen. 40 000 platser på särskilda boenden för äldre har försvunnit.”

”Den största förändringen är att flera av Sveriges kommuner har avvecklat de så kallade servicehusen. Anpassade lägenheter för äldre, med personal och ofta med en gemensam restaurang och gemensamhetslokaler med olika aktiviteter.”

”Men servicehusen var dyra. Nu är ambitionen att de flesta äldre ska vårdas i hemmet i stället av hemtjänsten. Äldre vill bo kvar hemma heter det. Trots att det inte är riktigt sant.”

Jag är 87 år, sedan ett par år tillbaka är jag änkeman med en hårt sliten och skadad kropp men som fortfarande håller hyfsad intellektuell nivå. Jag får hjälp av Hemtjänsten med städning två gånger per månad och tvätt av mina kläder vid behov, hitintills var sjätte vecka.

Tills för någon dag sedan trodde jag att städningen omfattade en timma per gång, men det var fel, städaren disponerar enbart 25 minuter per gång. Tidsvilseledd eller har jag inte ställt de rätta frågorna, det överlämna jag till läsarna att bedöma.
Innan frågan till kommunalråden kan upprepas så skall följande ingå i städprocessen; damning, dammsugning, städning av kök och badrum och tvättning av golv av en lägenhet mellan 45 – 55 kvadrat meter.
Det här inga gratis tjänster man betalar för det man får. En gång per år får man deklarera inkomster och tillgångar och utifrån det fastställs taxan.

Så nu grabbar kommunalråd; Torkild Strandberg (L), Torbjörn Brorssons (M), Elvir Mesanovic (MP), Stefan Olssons (SD) och Jonas Esbjörnssons (S), klarar ni av att städa, rent och snyggt och dammfritt så även allergiker kan må gott i miljön och detta på 25
minuter.

Ta med i beräkningen att det kan sitta en ensam människa i en stol och titta på er medan ni jobbar och som gärna skulle vilja bryta sin isolering och byta några ord med er.

Gör nu inte som ni brukar med att försöka tiga bort det här, utan kom igen. I slutändan så är det ni som ligger bakom besluten.

Det är en förfärlig massa ogjort för Landskronas pensionärer!

Arne Nilsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).