PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Öresundsbron 20 år – Hipp Hipp Hurra!

Ha..ha..ha den äran, sade musen Gus i en klassisk scen i Askungen varpå kompisen Jack replikerade, Nej, nej, dumsnut! Idag när Öresundsbron firar 20 år känns det lite som Gus, högtidligt varför ett stort grattis, även till ett betong- och armeringsfundament, är på sin plats.

Öresundsbron har blivit lite av en symbol för framgång, tillväxt, samarbete och framtidsanda. Den symboliserar det nya, möjliga, positiva. Och den gör det i både bildlig (för visst är den vacker) och bokstavlig bemärkelse. Mest påtagligt kanske för Malmö och Köpenhamn, men även för oss som bor bortom storstäderna. För mig och min stad, Landskrona, kan inte Öresundsbrons betydelse underskattas. Tillsammans med Västkustbanan, som invigdes året efter, har dessa infrastrukturprojekt lagt grunden för hela regionens utveckling. Närmandet mellan Skåne och framförallt Själland så klart, även om hastigheten i Öresundsregionens integrering hade kunnat vara högre, liksom den starka befolkningstillväxt och växande näringsliv i stora delar av Skåne. 

Vad framtiden bär med sig kan vi bara gissa, men den ligger i våra egna händer. Har Öresundsbron och Västkustbanan lärt oss något är det betydelsen av infrastruktur. Så nya förbindelser mellan Skåne och Själland är rätt och bra. Mellan Helsingborg-Helsingör, Malmö-Köpenhamn eller kanske till och med från mitt vackra Landskrona till dronningens by. 

Ett stort grattis till Öresundsbron, ett stort grattis till oss!

Niklas Karlsson (S)
Riksdagsledamot från Landskrona

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).