PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Öppet brev till Torkild Strandberg och Christian Alexandersson

Hej Torkild och Christian!

Jag har ett förslag gällande ny byggnad/aktivitet i slottsparken.

För ett par år sedan invigdes Kulturförskolan Plantan som den allra första förskolan i staden med en tydlig kulturprofil. Jag var en av de som startade upp denna förskola.
Idag har man tagit bort kulturprofilen och ersatt den med en ”I ur och Skur” profil. Det är också bra och Karlslund är en perfekt miljö för en sådan verksamhet.

Dock saknas en förskola med en tydlig kulturprofil.

Om man bestämmer sig för att bygga lokaler som skulle kunna innehålla en förskola med kulturprofil men också delar av kulturskolan så tycker jag att man tar ett klokt, bra och rätt beslut.

Jag har läst att det finns diskussioner om att eventuellt göra en förskola i före detta Harrys lokaler men Slottsparken är ju mycket bättre alternativ. Framförallt miljön är mycket bättre. Dessutom blir en förskola alltid bäst om den byggs just för att vara en förskola. Då har man tänkt och byggt rätt från början.

På förskolegårdar händer det tyvärr ofta att de blir föremål för tillhåll på kvällstid eftersom verksamheten avstannar vid 18-tiden. I mitt förslag avstannar inte verksamheten eftersom kulturskolan har verksamhet även i viss mån kvällstid.
Jag kan också se ett framgångsrikt samarbete mellan förskolan och kulturskolan och scenen som redan finns. (Den borde i och för sig vändas åt söder)

I dessa lokaler kan det också finnas ett litet café och någon form av konferenslokal. Caféet skapar en ”mysighetsfaktor” och konferenslokalen skapar intäkter.

Slottsparken är en vacker park och med en kulturverksamhet i form av förskola och kulturskola gör att parken får liv och ”BLOMSTRAR” på alla möjliga sätt. 
BRA för Landskrona!

Vill ni veta mer eller är intresserade av hur ett eventuellt samarbete mellan förskola och kulturskola skulle kunna gå till får ni väldigt gärna höra av er till mig.

Vänligen

Göran Andersson
Leg. Förskollärare i Landskrona

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).