PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Öppet brev till Torkild Strandberg (L) m.fl. om ”båtfrågan”

Så här står det i mitt brev till Torkild Strandberg skrivet 2021-04-09: ”BÅTFRÅGAN! Hej Torkild! Pratade i går med o.s.v.”. Brevet blev liggandes p.g.a. pandemin och ligger nu som bilaga. I samma veva pratade jag med en kvinna, c:a 65 år, borta vid Föreningsgatans äldreboende. Vi pratade över staketet.

Jag plågade henne med frågan: ”Hur mycket kan du tänka dig att betala per månad för att få igång en flygbåt mellan Landskrona – Köpenhamn?” Hon var lite trevande – så jag föreslog sisådär 150 – 200 kronor per månad. Ja, sa jag en hundralapp i månaden på din hyra. Varpå svaret blev: ”Ja, jag har ju låg hyra. Jag betalar bara 3.200 kronor per månad.” När hon sa det så tänkte jag på dem som har hög hyra och kan ju få bostadsbidrag etc.

Jag släppte diskussionen – jag hade fått indikationer från gräsrotsnivån. I Landskrona är det inget annat än ett dj-la näringslivsfiasko att inte kunna fixa fram finansiering av en båtförbindelse från Landskrona till Köpenhamn och halvera restiden dit.

Det tar 10-15 år innan Europaspåret är på plats. Och till den politiska nivån: Har ni inga visioner för den närmaste framtiden? Risken är stor att de infrastrukturinvesteringar, som det talas om, blir en tumme ner för Landskronas förslag om en tunnel. Och blir det så, så får man börja om från början, och framskrida i maklig takt.

Vad tycker näringslivsrepresentanterna i Landskrona?
Vad tycker Torkild Strandberg (L)?
Vad tycker Niklas Karlsson (S)?

Tommy Jonasson
civilekonom, f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds Universitet

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).