PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Omsorg före vinstintresse

Det är med bestörtning vi läser om en dement patient som får ligga i flera dygn utan mat och dryck. Det är inte en människovärdig politik att vinst ska gå före omsorg. Vi socialdemokrater menar att våra äldre ska ha rätt till värdig omsorg och med hög kvalitet. Den borgerliga kommunledningen med stöd av SD bedriver en äldreomsorg där privatisering går före omsorg. Med stor iver har man tagit som sin huvudsakliga uppgift att privatisera vår gemensamma välfärd.

Att gamla människor ska ligga i sin säng utan mat, dryck och ligga kvar i sitt inkontinensskydd är en skandal. Det är inte värdigt ett modernt välfärdssamhälle att äldreomsorgen fungerar på detta sätt. 

Vi socialdemokrater vill att våra gemensamma ekonomiska resurser ska stanna i välfärden och inte gå till vinstutdelningar i riskkapitalbolag. Skola, vård och omsorg får aldrig bli en marknad där plånboken styr.

Jonas Esbjörnsson (S)
Cecilia Hallberg (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).