PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Nytt brev från Strandberg

Torkild Strandbergs senaste brev.
 
D.v.s. den lilla blå varianten  (fast utan fröer och handskar som somliga får i Borstahusen).
Strandberg menar att allting går så jättebra för vår stad. Han nämner investeringar, boende, handel, företag, ett nytt hotellbygge, Burger King, Rusta, HM-home och att det blivit fler jobb och mindre utbetalt socialbidrag och sjunkande arbetslöshet. Alltihopa enligt egen utsago, helt utan källhänvisningar.
 
Om vi frånser att Riksbanken med sin negativa styrränta (reporänta eller diskonto) trycker pengar – för varje miljard bankerna lånar, får de 5 miljoner kronor extra. Något som historiskt sett vi vet leder till sprickande bubblor – förr eller senare. Men har då Landskrona Stad kunnat utnyttja detta bättre än andra, lokalt?
Och om så är fallet, är det tack vare Strandberg ?
 
Även om internethandelns betydelse inte kan förringas för en hel del produkter, så borde den knappast drabba t.ex. livsmedel och nöjesbrancherna. Sedan 2006 har alla former av dansställen försvunnit, John’s har murats igen, Strand är nån klinik, Folkan står tom, Oliver/Gröna Lyktan är stängd – och varför dessa satsningar på affärskedjor ute i Örja?

Jag konstaterar att under Strandbergs tid har Landskrona som stad börjat avlida. Utan att Strandberg tycks förstå att det händer. Eller är det rent av en del av syftet med Strandbergs generalplan? Om cityhandeln (innanför Ringvägen) har det svårt redan, varför då spä på genom att  medvetet förlägga alla storkedjor till Örja?
Vill Strandberg flytta centrum?
Det är i varje fall följden av hans styre.
 
Jag vill ha affärerna i centrum, och tror de flesta delar denna åsikt. Jag vill också ha ett nöjeslivet tillbaka i våran stad!
 
Och till vad använder Strandberg de ökade skatteintäkterna?
För att ta ett exempel – Fabriksgatan (mitt emot Albanoskolan) har nu grävts upp
för tredje eller fjärde gången på två år! Ett pågående ombyggeri fullständigt fri från kommunal samordning – ett ofantligt slöseri med pengar.
 
Bygga höghus norr om Borstahusen! Kringbygga våran kyrka, Sofia-Albertina –  så den inte längre syns från Nyhamn. Fast det finns massor av annan bebyggbar kaj…
 
Men värst med Strandbergs eftermäle är förödelsen inom gymnasieskolan. Med berått mod har Strandberg först sett till att förstöra Landskronas förr goda rykte som gymnasiestad. Före Strandberg ville ungdomar i kommuner runt omkring (Svalöv och Kävlinge t.ex) gå gymnasiet i Landskrona. Jag vet inte om ens 50 elever per år har tagit studenten i Landskrona (mot 400-500 per år före Strandberg…) Även Tech Futurum  har Strandberg lyckats avveckla istället för att utveckla.
 
Medvetet har Strandberg börjat förstöra allmännyttan, Landskronahem. Ta Sandvången t.ex. – det mest lyckade storbyggeriet under efterkrigstiden – sålt till ett företag i Göteborg. Solsidan (norra sidan) av Emaljgatan (alltid fulluthyrt efter ombyggnationerna på kring 1990) – rivet!
Pilängstorget satts i brand (utan återuppbyggande), själva byggnaden Gullstrandskolan riven (invigd så sent som 1970 och ombyggd flera gånger, senast omkring 2000) . Hundkapplöpningen avvecklad. Nästan hela brevduveföreningen borta – den äldsta formen av fjärrkommunikation vi känner. Även om jag själv inte vet ett dugg om brevduvor, menar jag att de som sysslar med sådan historiskt viktig verksamhet, förtjänar beröm, inte spe.

Karlslund (som ju är en bokskog) har förklarats som polisiärt katastrofområde. Men är det konstigt om problem uppstått – alla rivningar (Gullstrand, Pilängstorget, Tech Futurum, etc) beaktat ? Och vad har Nyvång och Esperanza med Koppargården att göra?? Nästa rivningsobjekt i Strandbergs generalplan?

Hantverkargatan på Landskrona muséum har demonterats, inklusive urmakeriet med hundratals tickande klockor av varierande storlek. Kulturrån!
 
Och var har de ökade skatteintäkterna använts till någonting vettigt?
Behöver inte Landskrona IP, fler platser – och läktare med tak och vindskydd.
Det är inte alltid vädret är så gynnsamt som det var igårkväll, när vårat BoIS kvitterade HIFs ledning på övertid. (Ett underbart mål för övrigt, men inte Strandbergs förtjänst)
 
Nej! Herr Strandberg måste avsättas efter valet i höst!  Jag vill uppmana alla Landskroniter att rösta på partier som inte stödjer Strandberg. Även de som annars röstar på Liberalerna eller SD – inte i kommunalvalet, inte denna gång. Vi behöver någon med kompetens, någon som vill föra Landskrona framåt SOM STAD!

Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).