PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Nej, jag är inte avundsjuk!

Det här handlar inte om avundsjuka, det handlar om hur man förvaltar våra skattepengar Anderberg och NE Svensson!
Avundsjuka kan man tala om när t ex någon är avundsjuk på att någon fått en fin gravsten eller annan sten. Eller fått något annan förtjänsttecken, som inte kostat skattebetalarna något. 
Och nej, jag vet verkligen inte vad denne kommunale tjänsteman, C. Alexandersson, gjort som skulle vara så storartat att han beviljas nästan kungligt apanage och tjänstebil långt utöver det vanliga. Och framför allt långt över ingångna avtal. Och Anderberg, alla som använder tjänstebil utöver tjänst får skatta för förmånen. Inget heroiskt i detta alls. Han som alla andra ska bara uppfylla sitt kommunala tjänsteuppdrag. Det enda jag sett av denne man är hur han vid tändningen av vår fina julgran på Rådhustorget stod och vinkade på Rådhustrappan med fru och barn likt presidenten på Vitahustrappan. Låt mig slippa den osmakliga scenen igen. 

Vad jag vet är däremot hur personal heroiskt sliter för dålig lön och usla arbetsvillkor i vård, omsorg och skola. 
Det är också så att om man betalar skatt i Landskrona och Sverige, och t ex inte är skriven i USA eller andra länder, så irriterar man sig på sådant slöseri. Speciellt i en kommun där man inte har råd med t ex elevassistenter eller drägligt boende för gamla och sjuka. 

Er avundsjuka luktar nyliberalistisk och vitvinhögersk missunnsamhet från gammalt 90-tal. 
Det gäller för de folkvalda att fördela våra skattepengar rätt. 

Lena Nilsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).