PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Museum på Citadellet

Sverigedemokraterna tog tillsammans med de andra partierna ett beslut under det senaste kommunstyrelsemötet att undersöka förutsättningarna för att etablera ett museum på Citadellet, som efter andra världskriget var ett logistiskt centrum för förintelseöverlevare.

Vi menar att vi alla har ett gemensamt ansvar att levandegöra historien- och berättelserna om historiens grövsta brott mot mänskligheten. Regeringen beslutade att det statliga muséet om Förintelsen skulle placeras i Stockholm, men berättelserna är många och vår stad har något viktigt att berätta. Det var till Landskrona och Citadellet som många förintelseöverlevare kom i slutet av och strax efter Nazityskland besegrats och förintelselägren befriats.

Därför är det mycket positivt att Landskrona fortsätter sitt engagemang i frågan om ett museum för att ge just denna del av människans mörka historia, och de berättelser som finns från denna tid, levandegjorda även i vår tid. Detta är ett viktigt initiativ.

Stefan Olsson (SD) Kommunalråd
Daniel Engström (SD) Kommunstyrelsen
Erik Rantzow (SD) Fullmäktigekandidat

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).