PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Lite hit och lite dit och lite hur som helst

Den borgerliga kommunledningen i Landskrona väljer att spekulera i kontorsfastigheter utan behov. Vi Socialdemokrater tycker det är fel. Den borgerliga kommunledningen har valt att sälja ut nästan halva Landskronahem med anledning att vi inte ska äga bostäder gemensamt men nu ska vi äga kontorslokaler som vi inte har något behov av i dagsläget. Det som var sant för två år sedan är således inte sant idag. Vad kan vi förvänta oss för mer vimmelpolitik av treklövern under resten av detta år?

Landskronahem skulle inte äga för många fastigheter och det skulle säljas av för att garantera underhåll och reparationer och det är en åsikt man kan respektera. Vi tyckte dock annorlunda. Att sälja ut Landskronabornas gemensamma egendom var ingen bra idé. Att sälja fast egendom har på sikt alltid visat sig vara en dålig affär och dessutom tog vi Landskronabornas oro på allvar. Vad som händer på sikt med deras hem går i dagens läge inte att förutsäga. Trots detta beslöt treklövern med stöd av SD att privatisera kommunmedborgarnas gemensamma egendom.

Vi menar att det är viktigare för kommunen att ha en allmännytta som gör nytta för ungdomar ska kunna flytta hemifrån och bostäder för vanligt folk än att kommunen ska äga tomma kontorslokaler.

21 miljoner motsvarar ca 35 lärare eller 58 undersköterskor i välfärden.

Jonas Esbjörnsson (S) 
Anders Kjellström (S)

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).