PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Lika lön för lika arbete 2

Hej Jenny, jag såg dit anförande igår på webben under fullmäktigemötet, samt läste det här på Landskrona Direkt

Det är bra att man har som princip att lika lön för lika arbete, och så vill jag hävda att vi har det. Sverige är (ur ett internationellt perspektiv) otroligt jämlika när det gäller lika lön för lika arbete.

Det är ytterst sällan det finns två personer , med exakt lika bakgrund, förutsättningar , ansvar och med samma jobb , som har olika lön.

Det man samtidigt skall ta med sig , som finns inom nästan alla löneavtal , är sådant som typ år i yrket , tidigare erfarenhet , osv. osv.

Två personer som står sidan om varandra och gör samma sak, tjänar ibland olika , hel enkelt för att kan någon som gjort jobbet i 20 år , och har mer och bredare erfarenhet, än någon som är helt ny på jobbet. Sådant brukar, och skall , visa sig i lönekuvertet.

Jag har som då säker förstår, absolut ingen aning hur lön- eller förmånsförhandlingarna går till, men att påstrida att detta är en könsfråga, är nog att skjuta över målet.

Hade du framfört samma åsikter om den nya Stadsdirektören varit en man , men då med de nya lön och anställningsformerna ?

Det hade varit klädsamt om du ville ägna någon minut åt att svara på det.

Mvh//Tony Petersson (L)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).