PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Låt högskola bli den nya ”Landskrona-modellen”

Utbildningsnämnden har 5 miljoner i underskott och Engelska skolan gör miljonvinst(er) och ordföranden i utbildningsnämnden Lisa Flinth (L) väntar på att den socialdemokratiska regeringen ska hjälpa den liberala förlustmaskinen med pengar. Nu ska tydligen hela svenska folket bidra till att täcka förlusten. Och Flinth verkar inte ens tacksam för detta utan raljerar om att deras löfte om pengar endast skulle bero på valår.

Pontus Eriksson påpekar i sin insändare att Torkild Strandberg (L), med Flinth (L) som ordförande i utbildningsnämnden, har lagt ner ett flertal gymnasieskolor under alla de år L och treklövern har suttit i ledning. Gymnasieskolor som skulle gett elever möjlighet att komma vidare till högskola och universitet. Flinth och treklövern, vill tydligen inte att Landskronas elever ska rustas för vidare studier i högskolor och universitet.

Flinth (L) har fått skattebetalarnas förtroende och deras skattepengar för att de tror att hon ska sköta ekonomin och hålla stadens skolor i gång. Att göra det motsatta och i stället lägga en del av pengarna på riskkapitalägare i privata skolor är att svika Landskronaborna.

Flinth kan inte skylla på att elever väljer att strunta i Landskronas gymnasier. Det är Flinths förbannade skyldighet att se till att de gymnasieskolor som finns i stan är tillräckligt attraktiva för invånarna. Det är snudd på misstroendevotum när man tar så lättvindigt på skattepengar och på uppgiften att organisera stadens skolor. Istället för att så lätt acceptera att betala 10-20000 kr/ elev för skolgång i annan kommun borde Flinth och L satsa på att höja standarden i våra gymnasieskolor, så att våra elever vill gå i dem!

Man ser ett helt annat tänk när man läser Niklas Karlssons (S) och Jonas Esbjörnssons (S) debattartikel i HD. Socialdemokraterna vill till och med satsa på Högskola i Landskrona. Något att tänka på i valtider.

Vi håller med socialdemokraterna om att ”Barn måste få kunskap och färdigheter så att de inte tvingas jobba i kommunens tvätteri”.
Tvätteri i alla ära för vuxna arbetslösa, men för att höja utbildningsnivån hos eleverna duger inte liberalernas skolpolitik!
Satsa på högskola i stället för tunnel. Låt satsning på utbildning bli den nya ”Landskronamodellen” Låt pengarna till tunnelprojektet komma skola, vård och omsorg till del. (Var finns förresten redovisning av vad pengarna till tunnel-projektet gått till?)

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).